Case, Videproduktion: Sådan hjalp vi Erhvervshus Sydjylland med kommunikation af EU-tilskudsprogrammet „Next Energy‟
Da Erhvervshus Sydjylland havde behovet for at markedsføre og kommunikere nogle af de succeshistorier, der eksisterer i det digitale innovationsprogram “Next Energy” , havde de brug for videoproduktionen af en række casefilm, der kunne fortælle netop dét: Hvordan EU- programmet bidrager til udvikling, innovation og digitalisering hos danske, private virksomheder.
De danske erhvervshuse er sat i verden for at bidrage til danske virksomheder med udvikling, sparring, rådgivning og støtte. Og herunder også EU-finansierede udviklingsprogrammer. Disse programmer skaber, driver og genererer forretnings- og samfundsmæssige værdi – en værdi der skal markedsføres, kommunikeres og dokumenteres til omverdenen. Både som led i generel dokumentation, men i lige så høj grad som led i markedsføringen af programmerne, der skal sikre, at flere virksomheder ønsker at gøre brug af EU og erhvervshusenes tilbud og initiativer. For at sikre denne opgave, ønskede Erhvervshus Sydjylland produktionen af en række videoer, der – med udgangspunkt i de deltagerende virksomheders egne rejser – kan fortælle om den reelle værdi, der skabes igennem Next Energy.
Videoproduktionen skulle foregå gennem interviews med samarbejdspartnerne på de enkelte projekter – herunder virksomhederne selv samt de vidensinstitutioner, som virksomhederne har samarbejdet med i de konkrete forløb. Det ultimative formål med produktionen af videoerne var at skabe inspiration og motivation hos modtagere af videoerne, som primært var kategoriseret som lignende virksomheder. Virksomheder, er egnede til at have igennem fremtidige erhvervsprogrammer. Målet var ydermere at producere videoer, der havde et udtryk og karakteristik, der signalerer og understøtte en innovativ, digital og udviklende stemning.
Vi fik til opgave at tilrettelægge videoproduktionen fra start til slut. I pre-produktionen udarbejdede vi interviewspørgsmål, optagelsesplaner og overordnet forberedelse. Vi kortlagde hvilken stil og udtryk videoerne skulle have, og definerede hvilke interviewudtalelser, vi skulle opfange på video. Udtalelser, der var essentielle for filmenes overordnede fortællinger. Vi endte med at filme videoerne på en facon, der kunne skabe nogle dynamiske case-historier med en hurtig og dynamisk klipning. En dynamik og teknik, der gerne skulle afspejle videoproduktionens overordnede tema: Innovation, digitalisering og udvikling.
Foruden EU og Erhvervshus Sydjyllands brug af videoerne som et markedsføring- og kommunikationsværktøj, var det også et mål, at de deltagerende virksomheder og samarbejdspartnere kunne bruge videoerne i deres egen markedsføring – og i sidste ende sørge for, at denne videoproduktion kunne bringe værdi til samtlige interessenter involveret i Next Energy.