Lad os lige afmystificere de største misforståelse i forbindelse med videoproduktion
At få produceret professionelt film- og videoindhold kan for mange virksomheder være som at betræde et ukendt territorie. Men frygt ikke; Det er ikke så kompliceret og omfattende, som det behøves at være. Alt er selvfølgelig relativt. Også omfanget af en videoproduktion. Og nogle videoproduktioner er (som så meget andet her i verden) mere omfattende - og kræver mere hjernevridning - end andre. Det er helt naturligt. Det gode er, at det trods alt ikke er raketvidenskab. Det vil vi forklare i artiklen her, hvor vi vil gennemgå 4 myter vedrørende film- og videoproduktion.
Myte nummer 1: Det er for uoverskueligt. Hvor skal man overhovedet starte?
Mange virksomheder har uden tvivl haft en vision om at få produceret video og film. Enten i forhold til virksomhedens kernefortælling generelt, eller i forhold til at løse mere specifikke problemstillinger. Men hvordan skal historien fortælles? Hvor skal man starte? Hvem skal fortælle historien? Kan vi få virksomhedens bagland aktiveret i fortællingen? Det kan måske virke uoverskueligt overhovedet at komme i gang, men det behøves det ikke at være! Hos FORMAT har vi den indstilling, at det skal være så nemt som muligt at få produceret film. Derfor påtager vi os opgaven for at stille de rigtige spørgsmål og præsentere de bedste muligheder, så vores kunder blot skal træffe de bedste valg ud fra de forskellige muligheder. Der skal blot trykkes på kør-knappen, når beslutningerne er truffet. Hvis man lader virksomheden, der ønsker videoproduktionen udført, om selv at komme op med forslagene, løsningsmulighederne og ideérne, så er det netop, at videoproduktionen kommer til at virke uoverskuelig og arbejdstung – så lad bare os om dét arbejde.
Myte nummer 2: Det er ressourcekrævende. Kan det overhovedet betale sig?
Lad os bare sige det, som det er: Videoproduktion er lige som alle andre ydelser og investeringer, en virksomhed gør sig. Prisen stiger i takt med ambitionsniveau, omfang og kompleksitet. Kvaliteten er altid den samme, men aftrykket og oplevelsen vil variere. Har man en ambition om, at man vil skille sig ud fra mængden og positionere virksomheden i en sådan grad, at det smitter af på ambitionsniveauet, ja, så er prisen også højere, end hvis man skal have lavet noget, der er mere til højrebenet. Vi kender det jo selv: Nogle gange har man lyst til brød fra bageren, og andre gange, så tager man sig til takke med Schulstad.. Okay, rugbrødsanalogien er måske ikke særlig sexet, men pointen er den samme: Det ene er ikke bedre end det andet, men man får, hvad man betaler for. Det er dog vigtigt at huske på, at kvaliteten af videoproduktionen vil være den samme, uanset størrelse og omfang. Vi leverer både film til 100.000,- og videoer til 10.000,-, og vores oplevelse er, at det ikke er omfanget eller prisen, der udgøre videoens endelige forretning- og brandværdi.
Myte nummer 3: Vi har travlt i virksomheden. Behøver vi virkelig blive inddraget i processen bag videoproduktionen?
We know, we know! De fleste virksomheder har vildt travlt. Og det gælder sikkert også den, du arbejder i. Men de fleste vil også gerne have lavet den film, de har en vision om. Når produktionen af video og film ikke er en brændende platform, hvad gør man så? Vi har både kunder, der skal bruge en video til at dække et meget specifikt behov, og kunder der har visioner om at få produceret en film, der kan positionere deres eksistensberettigelse, men hvor det ikke behøves at være klar i går. Og lige såvel, som man kan overvurdere, hvor tidskrævende det er at få lavet en film, ligeså vel kan man undervurdere, hvor meget man skal investere af tid i forhold til at gennemgå den overordnede fortælling og planlægge optagelserne. Det sidste vi ønsker, er, ikke at være klædt 100% på i forhold til, hvad det er for en historie og film, der skal produceres. Vi forventer og håber derfor altid, at de virksomheder, vi samarbejder med, gør deres forarbejde grundigt og seriøst, så vi kan leverer en video, der rammer plet. Så ja, det kræver noget engagement fra kundens side også.
Myte nummer 4: Vi skal bruge videoen om lidt. Kan vi overhovedet nå det?
Den her hører vi tit! Måske skal virksomheden på messe, til en præsentation – eller onboarde en masse nye medarbejdere i næste måned – og man er i tvivl om, hvorvidt man kan nå at få produceret video og film inden en stram deadline. Vores oplevelse er, at man ofte overvurderer, hvor lang tid, det tager – fra start til slut -, at få produceret en video. Det der trækker tiden er som regel ikke den reelle eksekvering og produktion af videoen, men i stedet er det planlægning, gennemgang og responstiden, der får dagene til at gå. Ikke fordi, at man sidder med disse arbejdsopgaver fra morgen til aften – men fordi, man afventer respons og svar fra kollegaer, medarbejdere og andre praktiske omstændigheder, der skal være en del af videooptagelserne. Hvis man er hurtig med at få stablet planlægning af videooptagelser samt gennemgang af de redigerede videoer på benene, så kan man ofte nå at producere en video langt hurtigere, end hvad mange virksomheder forventer. Så længe deadlinen er aftale, så skal vi nok nå det!
Det er faktisk slet ikke så slemt som artiklen antyder!
Nu har vi brugt lidt spalteplads på at beskæftige os med myter omkring professionel videoproduktion, men hånden på hjertet, det er faktisk sjældent, at vi oplever, at virksomheder og kunder sidder med tunge overvejelser, der bekræfter myterne. Og heldigvis for det! Men skulle du sidde der ude og have nogle af de overvejelser, som vi har berørt i artiklen har, så håber vi, at vi har fået besvaret dem på bedst mulig vis.