Case: Education Esbjerg – Store ambitioner kræver ambitiøs videoproduktion

Når man skal kommunikere en ambitiøs vision på en måde, så budskabet går rent ind, så er videoproduktion et stærkt værktøj.

Når man skal kommunikere en ambitiøs vision på en måde, så budskabet går rent ind, så er videoproduktion et stærkt værktøj. Det ved Education Esbjerg, og derfor valgte de sammen med os at udarbejde en visionsfortælling til deres banebrydende koncept ved navn E.1, der endegyldigt skulle resultere i en film, der kunne bruges over for potentielle investorer, interessenter og øvrig samfund.

Education Esbjerg er en selvstændig forening. En forening med en mission om at skabe fremtidens uddannelseskoncept, E.1. Alt sammen i Esbjerg. Sammen med lokale kræfter og nationale aktører har man udviklet et koncept, der gentænker den måde, vi tænker uddannelse på. Her har Education Esbjerg teamet op med folk som blandt andet Morten Albæk og Bjarke Ingels. Herudover har man samlet investorer og politisk opbakning fra højeste niveau. Det er derfor ingen underdrivelse at sige, at visionen er ambitiøs og visionær.

De visionære planer og ambitioner skulle afspejles i den film- og videoproduktion, vi skulle producere for Education Esbjerg. Vi startede med først og fremmest at udarbejde et copywrite til filmens centrale fortæller, Peter Kirk-Larsen – én af ophavsmændene bag Education Esbjerg -, der skulle fungere som presenter igennem videoen. Ydermere Interviewede vi Morten Albæk, Bjarke Ingels og Education Esbjergs direktør, Lone Saaby.

Til de tre interview-personer udviklede og definerede vi de kommunikationsvinkler vi ønskede at få italesat under de enkelte interviews til filmene. Til sidste klarlagde vi de visuelle virkemidler ved at beskrive, hvad vi udføre af videooptagelser til filmen. En central af disse optagelser blev en række unge studerende, der sammen med kræfterne bag projektet stod omkring den arkitekttegnede model og beskuede E.1-bygningen. Herudover foretog vi videooptagelser i blandet andet forbindelse med lanceringen af projektet.

Resultatet af denne videoproduktion blev en 3 minutter lang video, der hurtigt og tydeligt kan sætte folk ind i E.1-projektets vision og formål.