Ribe Stift kom til os med ønsket om videoproduktion, der kunne fortælle historien om “Det gode liv som præst” i Ribe Stift.

Der er mangel på præster i hele Danmark. Og det er især yderområderne, der er hårdt ramt. Det mærker man også i Ribe Stift, hvor udkantssogne oplever akut mangel på præster.

Der er mangel på præster i hele Danmark. Og det er især yderområderne, der er hårdt ramt. Det mærker man også i Ribe Stift, hvor udkantssogne oplever akut mangel på præster. Det aktuelle behov for at få flere præster til stiftet – og få flere til at blive præst generelt -, har ført til, at Ribe Stift har igangsat en større rekrutteringskampagne med det formål at besætte ledige stillinger og ultimativt opnå større efterspørgsel og interesse for at arbejde som præst i Ribe Stift.

En stor del af rekrutteringskampagnen handler om branding, kendskabsudbredelse og storytelling. Hvad gør Ribe Stift til en unik arbejdsplads og et fantastisk fællesskab? Og hvordan er Ribe Stift med til at skabe rammerne om “det godt liv”? For at kunne iscenesætte svarene på disse spørgsmål, vidste man godt hos Ribe Stift, at det krævede en stærk fortælling. En fortælling formidlet gennem video og film. Efter at have sendt opgaveformuleringen i udbud hos flere forskellige videoproducenter, valgte Ribe Stift at inddrage os i hele projekteringen og videoproduktionen af stiftets kernefortælling.

Efter grundigt forarbejde og research, begyndte vi at spore os ind på, hvordan det gode liv som præst egentlig ser ud. Og hvordan rammerne for det gode liv blomstrer og udvikler sig i Ribe Stift. Og én ting stod klart: Dét at være præst er en livsstil. En livsstil, der kræver et stærkt fundament – familiært, kollegialt og menneskeligt. Vi blev enige om at inddrage en række præster i stiftet, der på brandfilmen skulle snakke direkte til seeren (potentielle kollegaer og fremtidige præster), og herved skabe den personliggørelse, der er så vigtig for at kunne gøre fremtidige medarbejdere i stand til se sig selv arbejde i Ribe Stift. Således var vi rundt hos 5 forskellige præster i Ribe Stift og videooptage deres replikker til filmen. Replikker, der var udvalgt og skrevet med udspring i hvert sit tema: Det gode liv, fællesskab, faglighed og traditioner.

Den visuelle stemningsskabelse i filmen skulle komme til udtryk gennem de mange aktiviteter, der løbende foregår i stiftet. Fra sociale og faglige udflugter til mere højtidelige fejringer. Vi var vidt omkring for at filme og indkapsle atmosfæren og stemningen blandt kollegaer og præster i Ribe Stift. Disse videooptagelser skulle munde ud i en visuel understøttelse af den fortælling, som de 5 præster i filmen formidler.

Det ultimative formål med videoproduktionen af den overordnede kernefortælling er at give seere, interessenter og potentielle og fremtidige medarbejdere en følelse af at kunne se sig selv høre hjemme i Ribe Stift. At være kollega og præst i stiftet. Det synes både Ribe Stift, og vi selv, at vi er sluppet særdeles godt fra.

Med videoen har Ribe Stift et kraftfuldt værktøj, der på få minutter kan vise og fortælle omverdenen om et stift, hvor er plads til alle. Og i sidste ende forhåbentlig gøre rekrutteringen nemmere, finde nye præster og skabe stærk samhørighed blandt stiftets præster.

Foruden den overordnede brandfilm – kernefortællingen -, producerer vi også en lang række andre videoer for Ribe Stift løbende. Vores videoproduktioner for Ribe Stift indbefatter blandt andet specifikke rekrutteringsrettede portrætter at de enkelte sogne, der lige netop nu og her står og mangler præster. Vores samarbejde med Ribe Stift kommer over de næste par år til at består af 15 specifikke rekrutteringsfilm, den overordnede brandfilm samt en række ad-hoc produktioner.

Dorte Aagaard Strøyberg, Projektmedarbejder, Ribe Stift, udtaler:

“Tusind tusind tak for en super fed brandingvideo, der rammer plet lige der hvor den skal ramme plet! Den er hjertevarm, autentisk og viser de faktuelle ting, som skal vises! Du/I har virkeligt stukket fingeren i den kirkelige jord og fundet essensen frem – det er super godt gået!”

Se brandfilmen for Ribe Stift lige her: