Case, videoproduktion: Sådan producerede vi en unik fortælling for et helt unikt helikopterfirma

At drive helikopterfirma kræver en helt specielt kultur samt nogle dedikerede og engagerede ansatte. Igennem helikopterfirmaet Bel Airs historie, har medarbejderne været en helt central og skelsættende årsag til, af virksomhedens er, hvor er i dag.

Da helikopterfirmaet Bel Air kontaktede os med et ambitiøst ønske om produktionen af film, var det netop med et fortællermæssigt udgangspunkt i virksomhedens medarbejdere og unikke DNA. Bel Air ønskede en film, der hyldede sammenholdet, fællesskabet og den helt specielle kultur, som virksomheden er præget af. Og som har været definerende i både med- og modgangen i løbet af virksomhedens 30-årige historie.

På trods af at videoen skulle have fokus på kultur, medarbejdere og sammenholdet, var det også vigtigt, at videoen kunne fungere som en præsentation af virksomheden over for forskellige interessenter: Omverdenen generelt, kunder, samarbejdspartnere og til brug af employer branding. Ultimativt skulle modtageren og seeren af filmen sidde tilbage med en følelse af, at Bel Air er en stærk virksomhed, som man trygt kan lægge sin tryghed og forretning i hænderne hos – og hvor de ansatte i samspil skaber et stærkt fundament.

Sammen med Bel Air startede vi med at definere konceptrammen og den grundlæggende fortælling, som videoproduktionen skulle bære præg af og udspringe fra. Vi blev sammen enige om, at fortællingen i videoen skulle være autentisk, personlig og langtidsholdbar. Dog uden at personliggøre og individualisere fortællingen – hverken direktør eller ansatte. For at skabe en autentisk og oprigtig stemning i filmen, valgte vi at basere videoproduktionen på en interviewbaseret fortællingsform. Ved at integrere fire forskellige medarbejdere, der repræsenterede hver sin funktion i virksomheden, var formålet at flette den samlede fortælling sammen og lade de fire interviewpersoner italesætte de samme budskaber: Det stærke sammenhold, den unikke kultur og virksomhedens styrker.

Inden optagelserne forestod, havde vi defineret et tydeligt storyboard, så vi vidste præcis, hvad vi ønskede at italesætte i de fire interviews, samt hvad vi skulle indfange af videooptagelser. I og med, at vores fire interviewpersoners udtalelser skulle flettes sammen og fremstå flydende og sammenhængende, var det meget vigtigt, at vi havde defineret den audiovisuelle struktur ned til mindste detalje. Med koncept, storyboard, interviewspørgsmål og optagelsesplaner i hånden, var vi klar til at udføre den definerede videoproduktion.

Under videooptagelserne og produktionen af filmen skulle der også træ[es en række kreative valg – med det formål at understøtte den på forhånd definerede kernefortælling. Eksempelvis

valgte vi at lade interviewpersonerne sidde i utraditionelle og neutrale interviewpositioner for at sikre, at personificere interviewpersonernes placering i filmen mere end højest nødvendigt. Ligeledes fremgår interviewoptagelserne ikke – rent visuelt – særlig ofte i filmen. Dette var helt bevidste valg, der var aftale og defineret på forhånd.

Ligeledes forsøgte vi at udføre b-rolls/stemningsoptagelserne på en måde, der gjorde, at udtrykket blev filmisk og tidsløst. Således måtte lyset til alle filmen scener styres manuelt. Og ligeledes var personerne til de forskellige scener udvalgt på forhånd. I redigeringsarbejdet er der også lagt meget vægt og energi i lyddesign og overgange i filmen. Alt sammen igen noget, der var vægtet og defineret på forhånd.

Der er langt mange timers arbejde i produktionen af Bel Airs nye brandfilm. Fra planlægning og konceptarbejde, til udførsel af videooptagelser og postproduktionsarbejde. Men hvis man vil producere en film, der formår at skabe følelser, gøre indtryk og cementere en virksomheds kernefortælling, så skal alle brikkerne passe sammen. Og heldigvis er Bel Air – lige som os – rigtig glade for resultatet.

Se filmen her: